top of page

Post

Vermoeide ogen?

Lang achter een beeldscherm werken is zeer vermoeiend voor je ogen. Kijk in ieder geval na 20 minuten werken minstens 20 seconden 6 meter van je af. Ga lekker buiten wandelen en kijk zoveel mogelijk in de verte. En doe regelmatig een oefening zoals deze:


Ga ontspannen zitten en kijk recht naar voren. Laat je ogen omhoog kijken richting je wenkbrauwen. Laat ze rustig terugkomen naar het midden en laat ze via je wangen naar beneden kijken. Ga weer terug naar het midden en kijk naar links. Weer terug naar het midden en dan naar rechts. Stel je voor dat je ogen het middelpunt zijn van een klok met de 12 boven je, de 6 onder je en de 3 en 9 links en rechts van je. Laat je ogen omhoog kijken naar de 12, daarna naar de 1, de 2, enz. Ga door naar de 12 en dan weer terug naar de 11, de 10, enz terug naar de 1, even naar de 12 en kijk dan weer naar het midden. Focus je op een puntje op de muur tegenover je en probeer daar scherp naar te kijken. Vervolgens kijk je naar de ruimte eromheen. Wrijf in je handen, maak ze warm en leg je warme handen op je ogen. Laat je ogen eventjes in het donker kijken. Open voorzichtig je vingers, breng je handen terug en voel even na.


Probeer het eens samen met Jacqueline. Zij laat je zien hoe je de oefening precies doet en vertelt je waar je op moet letten. https://www.yoffga.nl/oefening-van-de-week (Ook als je geen abonnement hebt.)
Comments


bottom of page