top of page

Post

De basis: goed zitten

We zitten de hele dag, maar zitten we ook goed? Doe regelmatig deze oefening om je eraan te herinneren hoe dat voelt, goed zitten.


Kom rechtop, een beetje vooraan je stoel zitten. Je voeten staan op heupbreedte, plat op de grond. Je knieën zijn boven je hakken, in het verlengde van je heupen. Voel dat je zo stevig kunt zitten en maak een rechte lijn van je stuitje tot je kruintje. Leg je handen gemakkelijk voor je neer en sluit je ogen. Breng je aandacht naar je ademhaling en voel dat je tot rust komt. Daarna ga je achtereenvolgens op je zitbotjes van links naar rechts bewegen, van voor naar achter en heel rustig rondjes draaien. 


Probeer het eens samen met Jacqueline. Zij laat je zien hoe je de oefening precies doet en vertelt je waar je op moet letten. https://www.yoffga.nl/oefening-van-de-week (gratis, ook als je geen lid bent)


Vrouw hangt in een balethouding over een stoel met het hoofd naar beneden en de benen gekruist omhoog. Als tekst: de basis: goed zitten. Met in een ronde uitsneding een pose van de Yoffga oefening Goed zitten.

bottom of page